Ziet je huid er droog en grijs uit? U kunt last hebben van een verlegen huid, een aandoening die verschillende delen van uw lichaam kan beïnvloeden en ongemak kan veroorzaken.

Er zijn meerdere factoren die kunnen bijdragen aan een ashy huid. Lees verder om te weten wat deze huidaandoening veroorzaakt en manieren om het te behandelen.

Hoogtepunten:

 • Wat is Ashy Skin?
 • Wat zijn de oorzaken Ashy Skin?
 • Hoe te behandelen Ashy Huid?
 • Hoe te voorkomen ashy huid?
 • Wanneer moet u een arts raadplegen over ashy skin?

Wat is Ashy Skin?

Ashy skin dankt zijn naam aan de grijzige huidskleur die op as lijkt. Dit is een droge huidaandoening, waarbij de huid witachtig of grijs lijkt. Wanneer je huid extreem droog is, wordt dit xerosis genoemd. Het kan iedereen overkomen, ongeacht hun leeftijd, ras en huidtype. Met een ashy huid zal je huid ruw en hobbelig aanvoelen. U kunt ook dunne scheuren of lijnen op uw elleboog en knieën opmerken.

Ashy huid verschijnt prominenter op een donkere huid. Maar dat betekent niet noodzakelijkerwijs dat alleen mensen met een donkere huid een ashy huid krijgen. De meeste mensen lijden op een bepaald moment in het leven aan een verlegen huid, omdat het een veel voorkomende huidaandoening is.

1. Symptomen van ashy huid

 • Ruwheid
 • Schilferigheid
 • Jeuk
 • Scheuren in elleboog & voeten
 • Peeling van de huid
 • Roodheid
 • Pijnlijk of branderig gevoel
 • Ontstoken verkleurde huid
 • Huiduitslag
 • Roze schilferige vlekken
 • Korstvorming op de huid

Wat zijn de oorzaken Ashy Skin?

De belangrijkste reden voor een ashy huid is een gebrek aan vocht. Wanneer je huid uitgedroogd is, wordt het droog en jeukt het. De meest getroffen delen van uw lichaam als gevolg van droogheid zijn meestal het gezicht, armen en benen.

Zoals vermeld, kunnen veel factoren een ashy huid veroorzaken. Veranderingen in het milieu, extreme weersomstandigheden, vaak handen wassen, onvoldoende hydratatie, zwemmen in een gechloreerd zwembad, mechanische of agrarische banen die ruw zijn voor de handen, of zelfs een verstikkende binnensfeer kunnen de huidaandoening veroorzaken. Wanneer u consequent in een verwarmde temperatuur of een kamer met hoge airconditioning verblijft, verliest uw huid vocht en wordt deze droog. [1]

Een andere reden voor een ashy huid is leeftijd. Wanneer een persoon ouder wordt, neemt de talgolieproductie af. Het begint op 40-jarige leeftijd. [2]

1. Bepaalde medische aandoeningen kunnen ook verantwoordelijk zijn voor een ashy huid.

2. Contactdermatitis is zo’n huidaandoening die een extreem droge en schilferige huid veroorzaakt. Meestal gebeurt het wanneer u in contact komt met een irriterend of pathogeen dat uw huid aantast en ongemak veroorzaakt.

3. Eczeem is een andere huidaandoening die je huid doet jeuken. Het veroorzaakt rode huiduitslag op je huid. Meestal zijn de meest getroffen gebieden uw armplooien en onder de knie.

4. Psoriasis is een auto-immuunziekte die roze schilferige plekken op de huid veroorzaakt. Het kan ook jeuk en ongemak veroorzaken.

Hoe te behandelen Ashy Huid?

1. Hydrateer je huid

Een droge huid is niets anders dan de afwezigheid van vocht. Dus de gemakkelijkste en meest effectieve manier om van de ashy huid af te komen, is door deze regelmatig te hydrateren. Hydrateer je huid minstens twee keer per dag.

Oefen het gebruik van een diepe vochtinbrengende lichaamscrème direct nadat je klaar bent met douchen en voordat je gaat slapen. Gebruik een moisturizer die past bij jouw huidtype. Ga voor producten met sheaboter of cacaoboter als belangrijkste ingrediënten.

2. Verander badgewoonten

Stop met douchen in warm water. Gebruik in plaats daarvan lauw of koud water voor regelmatige douches. Beperk de duur van je douche. Hoe langer je douchet, hoe meer het de natuurlijke oliebalans van je huid verwijdert.

3. Stop met agressieve producten

Als u een droge huid ervaart, stop dan onmiddellijk met het gebruik van chemische producten op uw huid. Ga voor natuurlijke zepen, bodylotions en andere huidverzorgingsproducten. Zoek naar producten die hydraterende voordelen bieden. Koop zachte actuele reinigingsmiddelen om je gezicht te wassen. [3]

4. Drink voldoende water

Een belangrijke bijdrage aan een droge huid is het drinken van onvoldoende water. Veel mensen vergeten vaak om voldoende en regelmatig waterinname te hebben. Artsen suggereren dat 8 glazen water voor iedereen nodig is. Probeer elke dag 8 glazen water te consumeren en merk het verschil in je huid.

5. Gebruik Petroleum Gel

Petroleumgel is al eeuwenlang een redder voor de droge huid. Het houdt het vocht in je huidporiën vast en veroorzaakt geen enkele vorm van ongemak. Het wordt beschouwd als een van de veiligste vochtinbrengende producten van allemaal. Het enige nadeel is echter de greasiness.

6. Gebruik luchtbevochtigers

Luchtbevochtiger is een apparaat dat het vocht in de lucht in een kamer kan regelen. Wanneer u in extreme weersomstandigheden leeft, kan een luchtbevochtiger echt nuttig zijn. Het zal het vocht om je heen behouden en voorkomen dat je huid uitdroogt.

Hoe te voorkomen ashy huid?

Het simpelweg behandelen van uw ashy huid is mogelijk niet voldoende, omdat het kan terugkeren. Om dat te voorkomen, moet je ervoor zorgen dat je.

 • Hydrateer je huid regelmatig. Het houdt je huid zacht en
 • Creëer een huidverzorgingsroutine gericht op hydratatie van de huid. Gebruik hydraterende crèmes, geurvrije producten en vochtinbrengende lotions.
 • Gebruik een luchtbevochtiger in je kamer. Houd het aan, vooral voor je bedtijd.
 • Vermijd lange uren onder de zon. In het geval dat u overdag naar buiten moet gaan, gebruik dan zonnebrandcrème en bedek de blootgestelde delen van uw huid met een sjaal. Gebruik ook een zonnebril.

Wanneer moet u een arts raadplegen over ashy skin?

 • Wanneer je huid erg jeukt maar er geen zichtbare uitslag is.
 • Wanneer je snijwonden en zweren hebt als gevolg van krabben.
 • Als vrij verkrijgbare producten de droogheid van de huid niet onder controle houden.
 • De jeuk is ondraaglijk.
 • Je huid begint te bloeden door scheuren en jeuk.
 • U bent niet in staat om uw dagelijkse klusjes te doen vanwege uw huidaandoening.

Onbehandelde ashy huidaandoeningen kunnen leiden tot ernstige huidaandoeningen zoals psoriasis en eczeem. Negeer de genoemde waarschuwingssignalen niet en raadpleeg onmiddellijk een arts in geval van nood.

Inpakken

Ashy huid is een veel voorkomende huidaandoening die optreedt wanneer uw huid erg droog wordt. Extreme weersomstandigheden, onvoldoende waterinname en agressieve chemische producten kunnen leiden tot een ashy huid. Je kunt van de ashy huid afkomen door vochtinbrengende producten te gebruiken, te kiezen voor natuurlijke huidverzorgingsproducten in plaats van agressieve producten op chemische basis en sommige badgewoonten te veranderen. Als de huidaandoening te veel ongemak en irritatie veroorzaakt, raadpleeg dan onmiddellijk uw arts.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen