Ziet je haar er levenloos en beschadigd uit ondanks het gebruik van een dozijn producten? Misschien wilt u haarstomen proberen om het van binnenuit te voeden.

Haar stomen biedt een overvloed aan voordelen voor je haar, naast het bestrijden van droogheid en schade. Het maakt niet uit wat je haartype is, stomen kan het verjongen en de gezondheid ervan verbeteren.

Scroll naar beneden om de voordelen van haarstomen te kennen en hoe je het op de juiste manier kunt doen om maximale resultaten te bereiken.

Hoogtepunten:

  • Is stomen goed voor je haar?
  • Hoe stoom je je haar?
  • Wat gebruik je om je haar te stomen?
  • Voordelen van het stomen van je haar
  • Do’s en don’ts van haar stomen
  • Hoe lang moet je je haar stomen?
  • Kan stomen je haar beschadigen?

Is stomen goed voor je haar?

De zon, vervuiling en chemicaliën in je haarproducten ontdoen je haar van zijn natuurlijke vocht, waardoor het uitgedroogd raakt. Stomen voegt nieuw leven toe aan je haar door de vochtopname in je haar en hoofdhuid te verbeteren.

De lengte van je haar (haarschacht) wordt beschermd door de nagelriem, die is samengesteld uit lagen overlappende cellen zoals visschubben. Wanneer je stoom op je haar aanbrengt, worden deze nagelriemen iets opgetild waardoor hydratatie je haarschacht kan binnendringen. Hydratatie is een essentieel element om je lokken gezond en stralend te houden. Stel je voor dat je haar als een bloem is, als het hydratatie verliest, wordt het dof, pluizig of zelfs broos.

Bovendien vergemakkelijkt stomen ook een betere opname van de haarverzorgingsproducten, zowel in uw hoofdhuid als in uw haarschacht. Op deze manier kunnen uw haarverzorgingsproducten zoals oliën en conditioners effectiever werken als u ze samen met stomen gebruikt.

behandelings- en reparatietechnologie voor beschadigde haarvoeding

Hoe stoom je je haar?

De beste tijd om je haar te stomen is direct nadat je het hebt schoongemaakt. Zorg ervoor dat er geen shampooresten op je haar achterblijven. Als je haar extreem droog is, kun je ook proberen je haar direct na een ontspannende oliemassage te stomen.

Als het gaat om het stomen van je haar, kun je het volgende gebruiken:

1. Een Hood Steamer

Dit zijn de machines die het meest worden gebruikt in schoonheidssalons voor het stomen van haar. Meestal wordt een verrijkende conditioner op je haar aangebracht, beginnend bij de wortels en helemaal langs de lengte van je haar. Als je lang haar hebt, verzamel het dan in een knot bovenop je haar, zodat de hele lengte van je haar in de dampende kap past.

Voor het beste resultaat moet u de stomer ongeveer een uur op een lage warmtestand gebruiken. Hierdoor kan de stoom goed in je haar doordringen. Werk af door je haar goed te spoelen om alle conditioner schoon te maken.

2. DIY Hete handdoek Stomen Thuis

Als je het idee om af en toe een schoonheidssalon te bezoeken niet leuk vindt, maak je dan geen zorgen. Je kunt je haar ook stomen vanuit het comfort van je huis. Het enige wat je nodig hebt is een kleine handdoek en een paar douchemutsen.

Verzamel al je haar en doe de eerste douchemuts op. Dompel de handdoek in warm water of verwarm een vochtige handdoek door deze 2 minuten in de magnetron te doen. Wring het overtollige water uit om te voorkomen dat het hete water je huid verbrandt. Leg nu de handdoek op de eerste douchemuts en bedek deze voorzichtig met de tweede douchemuts.

Laat de stoom die zich tussen de douchemutsen vormt zijn magie op je haar werken terwijl je zit en ontspant met een kopje thee of een favoriet tijdschrift! Houd het minimaal 30 minuten aan. Je kunt het zelfs wat langer gebruiken als je op zoek bent naar extra hydratatie.

Spoel tot slot je haar met koud water om glanzend, mooi haar te krijgen.

Wat gebruik je om je haar te stomen?

Er zijn verschillende apparatuur waaruit u kunt kiezen als het gaat om het stomen van het haar. Voordat u beslist over de apparatuur, voert u een eenvoudige test uit om de porositeit van uw haar te controleren. Porositeit is het vermogen van je haar om vocht op te nemen. Laat een paar lokken van je haar in een kom water vallen. Als het haar drijft, heeft je haar een lage porositeit, terwijl haar met een hoge porositeit snel zal zinken. Normaal porositeitshaar blijft in het midden van het water.

Nu je de porositeit van je haar kent, kun je kiezen uit de volgende apparatuur om je haar te stomen:

  • Stoomboot met capuchon
  • Handheld Steamer
  • Steamer Caps

vrouwen dampend haar in salonwinkel

Voordelen van het stomen van je haar

De voordelen van het goed stomen van je haar zijn talrijk. Hier zijn er een paar:

1. Verbetert de reiniging van de hoofdhuid en Haar

Stomen kan de opeenhoping van vuil, vuil, dode cellen, enz. op je hoofdhuid en haar losmaken. Deze kunnen dan gemakkelijk worden weggespoeld wanneer je je haar reinigt met een shampoo. Op deze manier kunt u een mildere shampoo gebruiken na het stomen, waardoor uw haar wordt gered van de agressieve chemicaliën die aanwezig zijn in sterke shampoos.

2. Verhoogt de elasticiteit van het haar

Diepe penetratie van vocht in de haarschacht verbetert de elasticiteit, wat betekent dat je haar gemakkelijk kan uitrekken en ontspannen. Verhoogde elasticiteit maakt het gemakkelijker om je haar te stylen met minimale klitten en breuk.

3. Vermindert haarbreuk

Uitdroging kan je haar broos maken en vatbaar voor breuk. Stomen vergemakkelijkt een diepe hydratatie van je haarschachten, waardoor ze gehydrateerd blijven en haarbreuk wordt verminderd. Het versterkt ook je haarlokken.

4. Verbetert de haargroei

Stomen verbetert de algehele gezondheid van je haar en hoofdhuid. Het verbetert ook de bloedcirculatie in de hoofdhuid en de stroom van natuurlijke oliën. Dus als je je haar wilt laten groeien tot zijn natuurlijke lengte, kan het stomen van je haar een ideale keuze zijn.

5. Geweldig voor krullend haar

Of je nu natuurlijke krullen hebt of ze graag in je haar krijgt, stomen is de beste manier om je krullen gelukkig te houden. De hoge vochtretentie en verbeterde elasticiteit is precies wat je nodig hebt om je krullen te laten glanzen!

Do’s en don’ts van haar stomen

Dos

1. Combineer met een conditioneringsmiddel

Breng een diepe conditioner of een natuurlijke haarolie (zoals kokosolie) aan voordat je gaat stomen, vooral als je steil, ontspannen haar hebt.

2. Stel een routine in

Afhankelijk van je haarconditie, moet je een routine instellen voor het stomen van je haar. Je moet je haar minstens één keer per week stomen om zichtbare resultaten te krijgen.

3. Koel je haar

Het is erg belangrijk om je haar te koelen door het na het stomen met koud water te spoelen om de open haarschubben te sluiten. Het koelen van het haar zorgt ervoor dat het vocht niet uit je haar ontsnapt en de voordelen van stomen opgesloten blijven.

4. Houd een washandje bij de hand

Als u een hete handdoek of stoomdop gebruikt, kan er wat druppelen van de hete waterdruppels of conditioneringsproducten van uw hoofd zijn. Veeg het af met het washandje om irritatie of verbranding van je huid te voorkomen.

Don’ts

1. Niet dekken

Bedek je haar niet met een douchemuts of handdoek als je de stomer met capuchon of handstomer gebruikt. Directe blootstelling van de stoom op je haar werkt het beste om je alle ultieme voordelen van stomen te geven.

2. Vermijd stylingapparatuur

Na het stomen van je haar, vermijd het gebruik van een föhn met warmte-instellingen of andere stylingapparatuur die warmte gebruikt, om hitteschade aan je haar te voorkomen. Laat je haar aan de lucht drogen. Breng een haarserum aan als je een stylingtool moet gebruiken.

3. Niet te veel doen

Je moet je haar niet te vaak of te lang stomen. Dit kan resulteren in slap haar en kan zelfs leiden tot haaruitval.

Hoe lang moet je je haar stomen?

Je haarconditie is de grootste factor om de duur van het stomen van je haarbehoeften te bepalen. Je moet voldoende tijd nemen voor de nagelriemen om zich te openen en de conditioneringsproducten om het haar binnen te dringen. Over het algemeen zou voor steil, ontspannen haar een sessie van ongeveer 15 tot 20 minuten onder de stoomboot goed genoeg moeten zijn. Misschien wil je een sessie van 30 minuten voor het geval je kroeshaar hebt dat er dorstig uitziet.

U kunt de HairIDTM-vragenlijst van Esse Organic Skincare invullen om uw haar beter te leren kennen en uw haarverzorgingsregime te bepalen.

Een optimale stoomsessie moet ervoor zorgen dat je haar gehydrateerd en veerkrachtig aanvoelt. Als je haar er uitgedroogd uitziet, moet je mogelijk de duur van je stomende sessie aanpassen.

Kan stomen je haar beschadigen?

Als je je haar op de juiste manier stoomt, hoef je je geen zorgen te maken over schade. Maar te veel van het goede is niet zo goed! Stoom je haar niet te lang. De overmatige hitte kan je haarschubben beschadigen en ook het eiwit waar het haar van gemaakt is.

Als je haar elasticiteit verliest en gemakkelijk afbreekt, is de kans groot dat je het hebt overdreven. De conditie van je haar en de stoomapparatuur die je gebruikt, speelt ook een belangrijke rol. Raadpleeg een expert of bezoek een schoonheidssalon voor het geval u niet zeker bent van het stomen van het haar.

Inpakken

Het stomen van je haar heeft meerdere voordelen. U moet echter weten hoe u het goed moet doen om de beste resultaten te krijgen. Je kunt een schoonheidssalon bezoeken of je haar in je eigen huis stomen. Maar het is belangrijk dat u elke keer controleert of u in staat bent om de gewenste effecten. Zo niet, dan moet u de stoomroutine veranderen of contact opnemen met een haarverzorgingsprofessional.

Begin met het kennen van je huid