Wil je een haarbotox krijgen, maar heb je twijfels vanwege veiligheidsproblemen? Welnu, in dat geval hebt u solide informatie over de procedure nodig om u te helpen erachter te komen wat u moet doen.

Haar botox klinkt vergelijkbaar met de algemene botox behandeling. Dat is de reden waarom de meeste mensen in de war raken en er vaak een negatief beeld over opbouwen.

Dit artikel zal u helpen alle misvattingen op te lossen en een beter begrip te geven van wat u kunt verwachten van een haarbotox.

Hoogtepunten:

  • Wat is Hair Botox? Is het veilig?
  • Hoe werkt Hair Botox?
  • Hoe haar Botox te gebruiken?
  • Wat zijn de voordelen van Hair Botox?
  • Wie kan haar Botox laten doen?
  • Hoe zorg je voor je haar na haar Botox?
  • Wat zijn de nadelen van hair botox?
  • Hoe lang duurt de haarbotoxbehandeling?
  • Is Hair Botox beter dan keratine?

Wat is Hair Botox? Is het veilig?

De meesten van jullie zijn bekend met botox als een huidbehandeling om rimpels en fijne lijntjes te verwijderen. Botox is een injectie die botulinetoxine bevat dat wordt gebruikt om de rimpels van uw huid glad te strijken.

Haarbotox is echter anders en heeft niets te maken met het botoxingrediënt botulinetoxine.

In feite wordt de term alleen gebruikt om vergelijkbare functionaliteit te beschrijven. Net zoals skin botox de elasticiteit van je huid verhoogt, doet haarbotox hetzelfde. De behandeling vult je haar met de vezels die het haar van nature zou moeten hebben, om wat volume en gladheid toe te voegen. [1]

Haar botox wordt wereldwijd beschouwd als een veilige en effectieve haarbehandeling. Maar dat garandeert geen procedure die volledig vrij is van bijwerkingen. Omdat het ook een op chemicaliën gebaseerde behandeling is, kan uw hoofdhuid irritatie en ongemak voelen tijdens of na de procedure. Maar geen van beide zou er lang moeten zijn.

Er is een ander type botox voor haar dat in je hoofdhuid moet worden geïnjecteerd. Het heeft bepaalde bijwerkingen. Daarom is het injecteren van botox in de hoofdhuid een off-the-table procedure en afgekeurd door de Amerikaanse Food And Drugs Administration.

Hoe werkt Hair Botox?

Haarbotox is technisch gezien een actuele filler die essentiële vezels aan je haar toevoegt voor diepe conditionering. In eenvoudige woorden vullen de fillers de gebroken delen van je haarlokken op om ze er voller, glanzender en gladder uit te laten zien.

Haarbotox heeft meerdere ingrediënten, maar het hangt vooral af van het merk en de ingrediënten die ze gebruiken voor hun product. Meestal bevat botox voor haar vitamines en essentiële oliën. De meest gebruikte verbindingen zijn kaviaarolie, BONT-L peptide, vitamine B-5, E-vitamines, collageencomplex enz.

Hoe haar Botox te gebruiken?

Het gebruik van haarbotox zou een professional nodig hebben voor een perfecte toepassing. Zoals eerder vermeld, hoeft u voor haarbotox niets op uw hoofdhuid te injecteren. De veilige procedure van haarbotox is topische toepassing. Het enige dat u hoeft te doen, is contact opnemen met een professional of het product bij u thuis krijgen om het zelf te doen.

Stap 1

De procedure begint met het wassen van je haar. Het wassen van je haar met een zachte shampoo zal je haarschubben openen en voorbereiden op de botox-toepassing. Droog je haar na het wassen met een handdoek.

Stap 2

Het conditioneringsmiddel, zoals in de botox-toepassing, is de tweede stap. Masseer de botox op je haarlokken van wortel tot punt. Laat geen haarlokken achter. Zorg ervoor dat al je haar redelijk bedekt is.

Stap 3

Laat het product minstens 20 tot 90 minuten op je haar zitten.

Stap 4

Spoel je haar grondig met water met behulp van een sulfaatvrije reiniger. Zorg ervoor dat er geen hoeveelheid botox op je haar achterblijft.

Stap 5

Föhn je haar na de wasbeurt.

Stap 6

Stijl je haar met een stijltang.

Alternatieve methode

Volg de 1e tot en met de 3e stap volgens de instructies. Maar spoel je haar er niet na. Droog je haar uit zonder de botox te spoelen. Trek daarna je haarlokken recht.

Wat zijn de voordelen van Hair Botox?

1. Haarbotox geeft je haar extra volume.

2. Het helpt om de gebroken en beschadigde haarlokken te herstellen.

3. Haar botox maakt je haar glad en glanzend.

4. Het behandelt de kroesheid van je haar.

5. Als je split-ends hebt, kan botox helpen.

6. Mensen die veel zweten hebben de neiging om stringy haar te hebben. Botox zal het verminderen.

7. Haarschade door kleur kan ook worden aangepakt door botox.

8. Het helpt herstel gedehydrateerd haar.

9. Het injecteren van botox (hoofdhuid botox) helpt haaruitval onder controle te houden bij mannen met androgenetische alopecia.[2]

Wie kan haar Botox laten doen?

1. Mensen met gespleten haarpunten.

2. Iedereen die volume mist in zijn haar.

3. Mensen met kroeshaar en beschadigd haar.

4. Degenen die rommelig en krullend haar willen beheersen.

5. Mensen die hun haar willen laten stijlen.

6. Als je beschadigd haar hebt na het krijgen van een haarkleur, kun je gaan voor haarbotox.

Hoe zorg je voor je haar na haar Botox?

1. Experts suggereren dat je na een haarbotox minimaal 2 dagen moet afzien van het wassen van je haar. Het helpt je haarlokken om het product volledig te absorberen.

2. Uw haarproducten moeten sulfaatvrij, parabenenvrij en siliconenvrij zijn. Gebruik milde shampoo of haarreiniger na de botoxbehandelingen.

3. Voeg een haarmasker toe aan je wekelijkse haarverzorgingsroutine. Gebruik minimaal één keer per week een haarmasker. Kies een haarherstellend masker na de procedure.

4. Minimaliseer het gebruik van verwarmingshulpmiddelen op je haar, zoals stijltang, föhn, krultang enz. Zelfs als u een verwarmingstool gebruikt, brengt u een hittebeschermend serum of spray goed op uw haar aan.

5. Wanneer je naar buiten gaat in de verzengende hitte, bedek je haar met een zachte sjaal.

6. Herhaal de botox minstens drie keer per jaar. Het zal u helpen een vollere haarstructuur te behouden.

Wat zijn de nadelen van hair botox?

Haarverzorgingsprofessionals raden ten zeerste aan dat haarbotox niet meer dan drie keer per jaar moet worden gedaan. Het gebruik ervan op een hogere frequentie dan dat, kan uw haarzakjes beschadigen en leiden tot dunner wordend haar. Bovendien kan het het vocht van je haarlokken verwijderen, waardoor ze dof en droog worden.

Ook is er geen garantie dat botox voor iedereen zal werken. In veel gevallen heeft het niet het gewenste resultaat opgeleverd. Het kan dus een complete verspilling van tijd en geld zijn. Bereid je hier mentaal op voor, voordat je je zuurverdiende geld in de behandeling steekt.

Hoe lang duurt de haarbotoxbehandeling?

Haarbotox is tegenwoordig het gesprek van de dag. Het resultaat van haarbotox thuis verschilt van persoon tot persoon, afhankelijk van de kwaliteit van het product dat wordt gebruikt. De kwaliteit bepaalt ook hoe lang de behandeling zal duren. Velen hebben een redelijk goed resultaat behaald dat lang duurde, terwijl weinigen teleurgesteld waren over het resultaat.

Daarom is het aan te raden om een vertrouwde haarstylist te bezoeken die u kan helpen met een goed haarbotoxproduct en een geweldige service. Als u een kwaliteitsproduct gebruikt en de stapsgewijze procedure volgt, moet de haarbotox minimaal 2 tot 4 maanden meegaan.

Is Hair Botox beter dan keratine?

Haarbotox is in principe een onschadelijke manier om je haar diep te conditioneren. Het voedt je haar, voegt er volume aan toe en geeft ook een veerkrachtig effect. Haarbotox is veilig voor je haar, tenzij je de procedure meer dan drie tot vier keer per jaar herhaalt. Het is een kostbare maar effectieve procedure.

Keratine haarbehandeling of Braziliaanse blowout daarentegen, is een procedure die een product gebruikt dat formaldehyde bevat. Formaldehyde is een chemische stof die de rechte structuur van je haar behoudt en langdurige resultaten oplevert. Maar formaldehyde wordt beschouwd als een carcinogeen en dat roept enige bezorgdheid op over de veiligheid. Keratine behandeling is echter goedkoper.[3]

Beide behandelingen hebben hun voor- en nadelen. Maar wat de veiligheid betreft, maakt haarbotox een betere kans.

Inpakken

Haarbotox maakt veel buzz off laat en dat allemaal om goede redenen. Het kan omgaan met je uitgedroogde lokken, gespleten haarpunten en kroezen. Het belangrijkste is dat haarbotox je haar het volume geeft waar je al lang van droomt. Hoewel de procedure duur is en de juiste nazorg vereist, is het het proberen waard. Kies echter voor een kwaliteitsproduct en professioneel voor de beste resultaten.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen