Wil je deze zomer zonbeschadigd haar vermijden? Welnu, de brandende zon kan je haarlokken beschadigen, net zoals het de huid aantast.

Ruim voor de zomers plannen en de juiste voorzorgsmaatregelen voor haarverzorging kunnen helpen bij het beschermen van uw kostbare manen tegen de barre hitte. Lees verder om enkele belangrijke tips en trucs te leren om je haar in de zomers te verzorgen.

Wat doet warm weer met je haar?

Het warme weer en de UV-stralen van de zon kunnen de buitenste laag van je haar beschadigen – de nagelriem. De cuticula heeft de neiging ruw te worden en kan opzwellen om vocht aan te trekken. Dit veroorzaakt kroezen in het haar. Kroeshaar is droog, onhandelbaar en gevoelig voor breuk. Het overtollige vocht en zweet kan er ook voor zorgen dat je haar plat valt en zijn volume verliest in de zomer.

Hoe houd je je haar gezond deze zomer?

1. Gebruik hoeden en sjaals

Zon kan je haar uitdrogen. Draag een hoed om je haar te beschermen tegen schade door de zon. Je kunt kiezen uit breedgerande hoeden tot denim petten en canvas hoeden. Om een extra laag barrière te bieden, probeer je haar in een zijden sjaal te wikkelen voordat je de hoed opzet.

Als je iemand bent die verstikt raakt met hoeden, probeer dan een sjaal of hoofddoeken. Op deze manier kun je je haar volledig beschermen. Bovendien kunnen sjaals een leuk element toevoegen aan je outfit.

2. Pas UV-bescherming toe

Haarverzorgingsproducten worden tegenwoordig geleverd met ingrediënten die effectief zijn tegen de schadelijke ultraviolette straling (UV-stralen). Maar het nadeel van shampoos die UV-bescherming bevatten, is dat ze gevuld zijn met giftige chemicaliën. Haarverzorgingsexperts van Esse Organic Skincare adviseren dat je je handen zachtjes door je haar laat lopen nadat je zonnebrandcrème op je gezicht of handen hebt aangebracht.

3. Pas de haarwasroutine aan

De zomer vraagt om warmte en vochtigheid. Je kunt in de verleiding komen om je haar heel vaak te wassen. Maar pas op voor het feit dat overmatig wassen je haar verder kan uitdrogen door de natuurlijke oliën van je hoofdhuid te verwijderen. Je kunt het 2-3 keer in de week houden aan wassen met conditioneringsreinigers.

4. Trim je haar

Het trimmen van je haar zorgt ervoor dat er geen gespleten haarpunten zijn. Ook maakt trimmen het gemakkelijker om je haar te beheren. Maak je geen zorgen over de lengte. Je haar groeit sneller in de zomer omdat de meeste lokken zich in deze tijd in de anagene fase of groeifase bevinden.

5. Deep-Conditioning Behandeling

Conditionering helpt een laag bescherming toe te voegen aan uw haarschubben, die meestal gevoelig is voor schade door milieu-agressors. In de zomers kunt u diepe conditioneringsbehandelingen overwegen voor extra vocht. Er zijn verschillende van dergelijke behandelingen beschikbaar op de markt. Ze hebben een hogere conditioneringscapaciteit en langere leave-on tijden. Probeer ze maar eens!

6. Hydrateer jezelf

Misschien doe je alles goed voor je haar. Maar het overslaan van hydratatie kan de resultaten belemmeren. Drink veel water en verkoelende vloeistoffen in de zomer om hydratatie te bieden aan je haarlokken. Dit is een tip die je gewoon niet kunt negeren.

7. Bind je haar vast

Bind je haar vast om niet alleen de blootstelling aan de zon te beperken, maar ook om zweten te voorkomen. Bezweet haar is geen pretje! Je kunt kapsels proberen, variërend van updos tot vlechten, paardenstaarten, knotjes of twists. Deze kapsels zorgen ervoor dat je haar vrij is van gespleten haarpunten.

8. Vermijd warmtegereedschappen

Minimaliseer het gebruik van warmtestylingtools zoals föhns, stijltangen en krultangen. De hitte kan oplopen tot de bestaande zomerhitte en je haar beschadigen. Probeer te gaan met meer natuurlijke kapsels in de zomers.

9. Volg Swimming Hair Care

Als je een zwemmer bent, kan chloorwater de gezondheid van je haar verpesten. Wend je tot shampoos en conditioners die speciaal voor zwemmers zijn gemaakt, die het effect van chloor op je haar minimaliseren.

10. Olie Massage

Masseren met oliën zoals kokosolie, olijfolie of zoete amandelolie kan de bloedcirculatie in de hoofdhuid verhogen en je haar hydrateren. Je zou een paar druppels etherische olie zoals lavendelolie kunnen toevoegen.

11. Kleurverzorging

Warmte kan gekleurd haar op een grote manier beïnvloeden. Zorg ervoor dat je je haar niet kleurt in de zomers. Als je nog steeds de behoefte voelt, probeer dan biologische ingrediënten in je kleurbehandelingen. Gebruik altijd haarverzorgingsproducten die geschikt zijn voor gekleurd haar, zodat het haar gezond blijft.

Inpakken

We hopen dat je inziet hoe belangrijk het is om je haar extra te verzorgen tijdens de zomers. Het draait allemaal om het vinden van de juiste balans tussen wassen en conditioneren, het gebruik van beschermende kleding zoals hoeden en sjaals en hydrateren om uitdroging te voorkomen.t.

Begin met het kennen van je huid